De dirigent voor ZomerOrkest Oostzaan 2024 is Simon Dubbeld.
 
Simon: "Toen ik tussen 2007 en 2012 meespeelde in het ZomerOrkest had ik nooit kunnen bedenken dat ik op een dag zelf op de bok zou staan. Maar nu gaat het toch echt gebeuren!
 
Bijna 25 jaar geleden begon mijn muzikale opleiding bij Concordia. Destijds had ik natuurlijk geen idee hoe waardevol de lessen en de repetities met het Opstaporkest waren... 
Bij Concordia was er gelukkig alle ruimte om verder te groeien; naar het B- en A-orkest, en natuurlijk ook het Zomerorkest!
Uiteindelijk heeft dat mij naar het conservatorium geleid, waar ik ben afgestudeerd in de hoofdvakken klarinet en orkestdirectie.
 
Sinds mijn afstuderen ben ik werkzaam als docent, dirigent en natuurlijk als klarinettist. Ik reis aardig wat af: naar muziekscholen en -verenigingen in o.a. Zaandam, Delft en Noordwijk, een praktijkschool in Dordrecht, en voor concerten zo'n beetje door het hele land... Geen dag is hetzelfde. Dat maakt het soms lastig te overzien, maar het geeft ook een geweldig gevoel van vrijheid.
Klarinet spelen is inmiddels geen hobby meer, maar gelukkig heb ik een nieuwe hobby: zingen! Met de Laurenscantorij heb ik al vele onvergetelijke concerten beleefd, o.a. met het Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch. Die hobby loopt dus ook al een beetje uit de hand...
 
Qua muzikale ambitie zit het bij het ZomerOrkest ook wel goed volgens mij. Ik kijk ernaar uit om in de zomervakantie samen muziek te maken, en op 31 augustus een spetterend concert te geven op het kerkplein!"
 
Website is onder voorbehoud van fouten.