De dirigente dit jaar is Marije Koopmans.

Al  op jonge  leeftijd ontwikkelt  Marije de passie voor blaasmuziek als zij bugel gaat spelen bij fanfare Irene te Grootebroek. Als bugelist en trompettist speelde ze o.a. in het Noordhollands Fanfare Orkest, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, het Noordhollands Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Orkest van zowel Nederland als België.

Na het VWO, studeerde Marije rechten aan de Universiteit van Amsterdam en  trompet aan het  Sweelinck  conservatorium  te  Amsterdam  bij  Frits  Damrow  en  Peter  Masseurs.  Daarna volgde  zij gedurende een aantal jaren trompetlessen in Zweden bij de befaamde trompet pedagoog Bo Nilsson. Naast het diploma  trompet  behaalde  zij  aan  het  Sweelinck  conservatorium  ook  het  diploma Harmonie en Fanfare Directie bij Gerrit Fokkema en Danny Oosterman.

Marije remplaceert als freelance trompettist bij diverse klassieke orkesten, militaire orkesten, musical- en theaterproducties. Op dit moment is zij werkzaam als vaste dirigent voor Fanfare Eensgezindheid te Egmond-Binnen en vervult zij de functie van 2e dirigent bij het Tata Steel  Symfonisch  Blaasorkest. Daarnaast is zij werkzaam als examinator en orkestcoach met als expertise jeugd en werving. Marije is een veelgevraagd jurylid bij festivals in de regio Noord- en Zuid-Holland.

 

Website is onder voorbehoud van fouten.

Please publish modules in offcanvas position.